Χριστούγεννα είναι

Μυρένα Σερβιτζόγλου 25-12-2019 18:13 Τελευταία ενημέρωση: 26-12-2019 11:29
Χριστούγεννα είναι
Τα Χριστούγεννα δεν είναι τα στολίδια και τα φώτα, είναι το φως μέσα μας

Χειμώνας, όλοι είναι μαζεμένοι στα σπίτια τους. Μόνη παρηγοριά μια ζεστή κόχη στο σπιτικό τους.

Μέσα σε αυτήν την παγωνιά, μία νεαρή Κόρη με τον ηλικιωμένο συνοδό Της περιφέρονται αναζητώντας απεγνωσμένα στέγη, ένα χώρο για να τους φιλοξενήσει.

Εις μάτην. «Οὐκ ἦν αὐτοῖς τόπος ἐν τῷ καταλύματι». Όλα τα καταλύματα είναι πλήρη. Ο ηλικιωμένος συνοδός παρακαλεί, κρούει τις θύρες, η νεαρή Κόρη είναι εγκυμονούσα.

Η αγωνία τελειώνει, ο τόπος βρέθηκε. Δεν είναι ζεστό σπίτι, αλλά ένα μικρό σπήλαιο. Δεν άνοιξαν την πόρτα οι άνθρωποι, αλλά βρήκαν είσοδο ανοιχτή εκεί όπου τους υποδέχθηκαν τα ζώα.

Όλα ήσαν έτοιμα μέσα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Η φάτνη των ζώων έτοιμη να υποδεχθεί το Θείο Βρέφος. Τα ζώα να το ζεστάνουν με τα χνώτα τους. Οι βοσκοί να αφουγκραστούν τη χαρμόσυνη είδηση από τους Αγγέλους. Το Αστέρι έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι από την Ανατολή, οδηγώντας τους τρεις Μάγους με τα δώρα. Ο μνήστωρ Ιωσήφ, έτοιμος να γευτεί το μυστήριο. Η νεαρά Κόρη για το θαύμα. Ολάκερη η φύση είναι έτοιμη για τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Μονάχα ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος, είναι απών. Εγκλωβισμένος στα του οίκου του, την περισυλλογή και τους προβληματισμούς του, αδιαφορεί, δεν αναμένει. Όλοι αδημονούν παρεκτός του ανθρώπου.

Αυτό είναι τα Χριστούγεννα: Αγάπη που δεν την περιμένεις. Τα Χριστούγεννα δεν είναι αντικείμενα και δώρα, είναι οι άνθρωποι και οι συναντήσεις. Δεν είναι τα στολίδια και τα φώτα, είναι το φως μέσα μας.

Η αγάπη, το φως, ο Χριστός, μας χτυπάνε συνεχώς την πόρτα. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι, ανοιχτοί να τα δεχτούμε.

Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo