Καβάλα: Προφυλακιστέοι, τελικά, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ

Newsroom L&O 24-12-2019 09:37 Τελευταία ενημέρωση: 24-12-2019 09:38
Πηγή: kavalapost.gr
Καβάλα: Προφυλακιστέοι, τελικά, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ
Γιατί άλλαξε το κατηγορητήριο - Η μαραθώνια ανακριτική διαδικασία κράτησε περίπου 12 ώρες!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορημένοι ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, αντίστοιχα, που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Μετά από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου 12 ώρες και αφού η εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο, όταν διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης, τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου χθες το βράδυ και αφού είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων τους, οι οποίοι, σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για ενέργεια από μέρους της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλει τον νομικό πολιτισμό.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος τη εταιρείας φύλαξης), Σταύρος Καϊτατζής, από τον Ιούλιο του 2019, οπότε άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός εάν υπάρξει έγκλιση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας προέκυψε ότι η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλλει καμία μήνυση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Έτσι, λίγο πριν από τις 21:00 ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορούμενους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα οπότε αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Διαβάστε και:

Καβάλα: Εμπλοκή με την υπόθεση των 3 που κατηγορούνται για την κλοπή των 4,2 εκατ. ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo