ΣτΕ: «Πάγωσε» προσωρινά η έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin» στη Γαλλία

Κατερίνα Μάνθου 23-12-2019 19:17 Τελευταία ενημέρωση: 23-12-2019 23:46
ΣτΕ: «Πάγωσε» προσωρινά η έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin» στη Γαλλία
Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Άρειος Πάγος έχει κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα για την έκδοσή του

Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αναστολή της έκδοσης αποφασίστηκε με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα η πρόεδρος του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου για το θέμα έχει ως εξής:

«Η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του.

Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο.

Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.

Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι».

Υπενθυμίζεται ότι Αλεξάντερ Βίννικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017. Για την έκδοσή του αιτήματα είχαν υποβάλλει οι ΗΠΑ, η Γαλλία αλλά και η Ρωσία και μάλιστα δυο στον αριθμό. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Άρειος Πάγος έχει κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo