ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπό την αιγίδα Παυλόπουλου η πρωτοβουλία δικηγόρων για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Newsroom L&O 23-12-2019 17:41 Τελευταία ενημέρωση: 23-12-2019 18:04
Υπό την αιγίδα Παυλόπουλου η πρωτοβουλία δικηγόρων για τα γλυπτά του Παρθενώνα
Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τίθεται πλέον η πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο πρόεδρός της Δημήτρης Βερβεσός συναντήθηκε με τον κ. Παυλόπουλο και συζήτησαν για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, κ. Παύλοπουλος, αφού εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, το έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την εμβληματική πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος να συγκροτήσει Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα με τη συμμετοχή πλήθους ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ήδη ιδιαιτέρα επιτυχής  εκδήλωση με θέμα την «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, το έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίθεται, έτσι, από τούδε και στο εξής επικεφαλής του όλου εγχειρήματος.

Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην συνεδρίαση,  πέραν των 58 επιστημονικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών  φορέων, που έχουν ήδη προσκληθεί, θα προσκληθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος. Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίξει Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους νομικούς και αρχαιολόγους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo