Στη Χίο ο Αλκ. Στεφανής για τον εορτασμό της παράδοσης της Χίου στην Ελλάδα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-12-2019 12:23 Τελευταία ενημέρωση: 23-12-2019 12:27
Στη Χίο ο Αλκ. Στεφανής για τον εορτασμό της παράδοσης της Χίου στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της παραδόσεως της Χίου από τις Οθωμανικές αρχές του νησιού στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το 1912, που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Καρυές του νησιού, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Ειδικός Συντονιστής για το Προσφυγικό Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και αντιπροσωπειών του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και τοπικών συλλόγων και μαθητών.

Σημειώνεται ότι εκτός της δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση στην αναθηματική στήλη στην είσοδο των Καρυών, καθώς και έκθεση των φερόμενων ιστορικών τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης «Κοραής» στο σχολείο του χωριού.

Ο ΥΦΕΘΑ, κατά την επίσκεψή του στη Χίο, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, επιβιβάστηκε σε σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «050», που πραγματοποιεί περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των έναντι αυτού Μικρασιατικών παραλίων, και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo