19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Εκδίδεται στη Γαλλία ο «Mr Bitcoin» με απόφαση Τσιάρα – Έντονη η αντίδραση της Ρωσίας


    Στη Γαλλία εκδίδεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κων. Τσιάρα ο ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ. Η απόφαση μάλιστα του υπουργού Δικαιοσύνης προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο του ίδιου του Βίνικ που ξεκίνησε ήδη νέα απεργία πείνας αλλά και της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο κ. Τσιάρας ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ η γνωστός ως ο «Mr Bitcoin», θα πρέπει να εκδοθεί τελικά στη Γαλλία ενώ ως δεύτερος προορισμός θα πρέπει πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και τέλος η Ρωσία. Αυτό σημαίνει πως όταν ο 40χρονος τελειώσει με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Γαλλία θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.
    Στην είδηση της απόφασης ο Αλεξάντερ Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία φέρεται να ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και για «θανατική καταδίκη». Μάλιστα η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα Ελληνικά, φέρεται να καταθέτει αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Μάλιστα, αυτή τη στιγμή ο 40χρονος Ρώσος, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.
    Να σημειωθεί ότι Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017. Για την έκδοσή του αιτήματα είχαν υποβάλλει οι ΗΠΑ, η Γαλλία αλλά και η Ρωσία και μάλιστα δυο στον αριθμό. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Άρειος Πάγος έχει κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα.
    Ωστόσο, η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, φαίνεται να αντιδρά καθώς με αφορμή την απόφαση του κ. Τσιάρα για έκδοση του 40χρονου Βίνικ στη Γαλλία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος που καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου κ. Αλεξάντρ Βίνικ στη Ρωσία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Στο πρώτο στάδιο ο κ. Βίνικ θα εκδοθεί στη Γαλλία. Ενημερώσαμε τη Μόσχα για αυτό. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στη χώρα της υπηκοότητάς του αγνοήθηκε.»


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ