Αυτό είναι το drone - φύλακας που θέλει να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία (Εικόνες+ Βίντεο)

Newsroom L&O 19-12-2019 15:35 Τελευταία ενημέρωση: 19-12-2019 17:21
Αυτό είναι το drone - φύλακας που θέλει να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία  (Εικόνες+ Βίντεο)
Μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις για πάνω από 40 ώρες και διαθέτει ραντάρ που καλύπτει ακτίνα 250 χιλιομέτρων

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, έγινε σήμερα η παρουσίαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ΜQ-9 guardian της αμερικανικής εταιρείας General Atomic Aeronautical.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο όχημα που στοχεύει στον έλεγχο και στην επιτήρηση των θαλασσών. Το MQ-9 guardian σύμφωνα με την παρουσίαση μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις για πάνω από 40 ώρες, ελέγχεται από χειριστή, έχει μια θερμική κάμερα και μια κάμερα ημέρας και διαθέτει ραντάρ που καλύπτει ακτίνα 250 χιλιομέτρων.Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ επιχείρησε και σε τέσσερα σενάρια. Όπως τονίστηκε, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να διασυνδεθεί με όλα τα συστήματα του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής Πολεμικής ΑεροπορίαςΤο πρώτο σενάριο που επιχείρησε το MQ-9 guardian σχετίζονταν με μια εικονική διάσωση ναυαγού στα παράλια του νομού Λάρισας.

Το δεύτερο σενάριο αφορούσε παρακολούθηση κομβόι αυτοκινήτων στην Πιερία.

Το τρίτο σενάριο σχετίζονταν με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και το τέταρτο με την καταγραφή και την επιτήρηση πυρκαγιάς σε περιοχή της Λάρισας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo