16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Κουκάκι: Επεισοδιακές εκκενώσεις καταλήψεων με 9 συλλήψεις (Βίντεο ντοκουμέντο)


    Εννέα συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία συνολικά στο Κουκάκι όπου έγινε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτηρίων.
    Από τους συλληφθέντες οι επτά είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας.
    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία έγιναν 14 προσαγωγές, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρώζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θόδωρος Χρονόπουλος στη συγκεκριμένη κατάληψη όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από την ταράτσα με πέτρες, ξύλα, πυροσβεστήρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έκοψαν με τροχούς την πόρτα και εισέβαλαν στο κτίριο όπου συνέλαβαν ένα άτομο, ενώ ακόμη ένα σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πέρασε στην ταράτσα του άλλου κτιρίου, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα, μετά από νέα επιχείρηση της ΕΚΑΜ.
    Κατά την είσοδο των αστυνομικών ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ένα τρίτο άτομο προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού για αυτό και επίσης συνελήφθη. Στο υπό κατάληψη κτίριο εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πολύ σοβαρά ευρήματα.
    Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε επίσης ότι όλα από πλευράς Αστυνομίας έγιναν απόλυτα νομότυπα και με την παρουσία εισαγγελέα, ενώ κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από την επιχείρηση είναι παραπλανητικές. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου απ’ έξω είναι συγκεντρωμένοι περίπου πενήντα αλληλέγγυοι.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ