Ετήσια σύνοδος των Στρατιωτικών Ιερέων παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Αλκ. Στεφανή

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 18-12-2019 08:01
Ετήσια σύνοδος των Στρατιωτικών Ιερέων παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Αλκ. Στεφανή
Η φετινή σύνοδος των Στρατιωτικών Ιερέων συνέπεσε με την επέτειο του εορτασμού της συμπληρώσεως των 190 ετών από της παρουσίας του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η ετήσια ιερατική σύναξη του συνόλου των αξιωματικών του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην πλατεία Ρηγίλλης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμου, του Υφυπουργού
Εθνικής Αμύνης Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Μάλιστα η φετινή σύνοδος των Στρατιωτικών Ιερέων συνέπεσε με την επέτειο του εορτασμού της συμπληρώσεως των 190 ετών από της παρουσίας του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επετειακής εκδηλώσεως, παρουσιάσθηκε το επετειακό σύγγραμμα του στρατιωτικού ιερέα του ΓΕΣ, Αρχιμανδρίτη – Συνταγματάρχη (ΣΙ) Μελέτιου Κουράκλη με τίτλο « Ο Θεσμός των Στρατιωτικών Ιερέων κατά την Καποδιστριακή και Οθωνική περίοδο με βάση ανέκδοτο αρχειακό υλικό», πραγματοποιήθηκαν σχετικές με το θέμα εισηγήσεις, ενώ τιμήθηκαν στρατιωτικοί, κληρικοί, λαϊκοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ιερείς για την προσφορά τους στο Σώμα. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, ο διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo