Από σήμερα η παραδοσιακή θρακιώτικη ενδυμασία, αναπόσπαστο τμήμα της Προεδρικής Φρουράς

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-12-2019 19:59 Τελευταία ενημέρωση: 17-12-2019 19:59
Από σήμερα η παραδοσιακή θρακιώτικη ενδυμασία, αναπόσπαστο τμήμα της Προεδρικής Φρουράς
Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Την ενότητα όλων των Ελλήνων ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, όπου μετέβη για να παραστεί στην τελετή «εντάξεως» της παραδοσιακής φορεσιάς της ακριτικής Θράκης στις επίσημες ενδυμασίες που φορούν οι Εύζωνες της Φρουράς κατά την εκτέλεση των τελετουργικών τους καθηκόντων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Μία τελετή που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης και την ένταξή της στην Ελλάδα και στον εθνικό κορμό, το 1919.

«Το επαναλαμβάνω, και το επαναλαμβάνω γιατί αυτό είναι η αλήθεια και το αποδεικνύουμε καθημερινά: Εμείς οι Έλληνες, στα μεγάλα και σημαντικά είμαστε πάντα ενωμένοι. Έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν.  Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο Πρόεδρος ο οποίος χαρακτήρισε την ακριτική Θράκη ως «το ακραίο φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Πρόεδρος.

 Πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Πρόεδρος ότι «…Και τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια όχι απλώς θα τα υπερασπισθούμε όπως πρέπει, αλλά θα το πράξουμε και με τρόπο ώστε να διδαχθούν οι επόμενες γενιές. Γιατί πρέπει να αφήσουμε ανεξίτηλα αποτυπωμένο αυτό το σημάδι μνήμης για τις επόμενες  γενιές,  προκειμένου να γνωρίζουν και εκείνες ποια είναι η Ιστορία μας, αλλά και ποιο είναι και το δικό τους χρέος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo