Υπόθεση Novartis: Στην αντεπίθεση ο αντεισαγγελέας Αγγελής

Κατερίνα Μάνθου 17-12-2019 13:06 Τελευταία ενημέρωση: 17-12-2019 13:07
Υπόθεση Novartis: Στην αντεπίθεση ο αντεισαγγελέας Αγγελής
« Συγκεκριμένα δημοσιεύματα για την κατάθεσή μου στη Βουλή εξυπηρετούν σκοπιμότητες και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια»
Διαψεύδει με γραπτή δήλωσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, «συγκεκριμένα δημοσιεύματα», τα οποία αφορούν στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεσης Novartis.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αγγελής, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία δεν αναφέρει, εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων στην υπόθεση, παραποιούν την αλήθεια και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε δημοσιεύματα που είχαν κάνει λόγο για ψέματα και αντιφάσεις του κατά τη διάρκεια των τριών καταθέσεων που είχε δώσει πρόσφατα στη Βουλή.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Αγγελή έχει ως εξής:

«Αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε έντυπα του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου ως δήθεν κατατεθέντων από εμένα για την υπόθεση NOVARTIS, κατηγορηματικά δηλώνω ότι, η αλήθεια και η πραγματικότητα για την εν λόγω υπόθεση, στον βαθμό που με αφορά εμπεριέχεται:

α)στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 υπηρεσιακές αναφορές μου,

β)στην από 12-9-2019 ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον του αντεισαγγελέως Α.Π. κ. Ζαχαρή,

γ)στην τριήμερη ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων,

δ)στις από 21-11-2019 έγγραφες εξηγήσεις μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σέβομαι την ελευθερία του τύπου, πλην όμως οφείλω να δηλώσω ότι, ερμηνείες και διαρροές επιλεγμένων και επιμέρους στοιχείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας (και μάλιστα πριν υπογράψω τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσής μου) σε συγκεκριμένα έντυπα και sites, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo