• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εορταστική εκδήλωση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-12-2019 09:35 Τελευταία ενημέρωση: 17-12-2019 09:36
Εορταστική εκδήλωση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών
Το ΚΕΦΠ λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2006, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά (ΝΝΠ), στο Πασαλιμάνι

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά, το Κέντρο Ειδικής Φροντίδος Παιδιών (ΚΕΦΠ), ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και πρώην υπουργών, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό του ΚΕΦΠ, καθώς και με γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου.

Το ΚΕΦΠ λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2006, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά (ΝΝΠ), στο Πασαλιμάνι, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε παιδιά των οικογενειών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, και υλοποιήθηκε αμέσως από τον τότε Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Βασίλειο Μιχαλολιάκο. Πρώτος Διευθυντής του ήταν ο τότε Πλοίαρχος (ΥΙ), νυν Υποναύαρχος Δημοσθένης Δαμιανός ΠΝ Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΝ, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, με πρώτη Διευθύνουσα την τότε Πλωτάρχη (ΥΝ) Αναστασία Αργυροπούλου ΠΝ.

Το Κέντρο στελεχώνεται σε διακλαδικό επίπεδο από εξειδικευμένους δασκάλους ειδικής σχολικής αγωγής, κλινικούς και σχολικούς ψυχολόγους, παθολόγους λόγου (Λογοθεραπευτές), εργοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό, παρέχοντας εξειδικευμένα θεραπευτικά προγράμματα και θεραπείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo