Σύστημα «πιστόλι»: Πελάτες βγαίνουν έξω για τσιγάρο και μετά...γίνονται «καπνός»!

Newsroom L&O 13-12-2019 16:46 Τελευταία ενημέρωση: 13-12-2019 16:47
Σύστημα «πιστόλι»: Πελάτες βγαίνουν έξω για τσιγάρο και μετά...γίνονται «καπνός»!
Νέος πονοκέφαλος για τους καταστηματάρχες

Σύστημα «πιστόλι» εφαρμόζουν ορισμένοι πελάτες καταστημάτων, οι οποίοι με πρόφαση τους περιορισμούς του αντικαπνιστικού νόμου βγαίνουν έξω για να καπνίσουν και γίνονται…«καπνός»  Το τελευταίο διάστημα, τα εν λόγω κρούσματα έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οι απώλειες προκαλούν πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς η έξοδος πελατών για τσιγάρο και στη συνέχεια «εξαφάνιση» είναι μαζική.  Όπως είπε στην ΕΡΤ η Νίκη Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), «ορισμένοι πελάτες βγαίνουν έξω για να καπνίσουν και τελικά δεν επιστρέφουν, αφήνοντας απλήρωτο τον λογαριασμό», συμπληρώνοντας πως «βλέπουμε να φεύγουν ολόκληρες παρέες».

Παράλληλα, τόνισε πως μία λύση για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων είναι η δημιουργία ειδικών χώρων – καπνιστηρίων εντός των καταστημάτων, ανάλογων με αυτών που συναντούν οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια. Όπως εξήγησε, είναι «λέσχες καπνιστών» που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. «Είναι κάποιος χώρος του καταστήματος που χωρίζεται με υαλοπετάσματα και μέσα υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός. Προσέρχονται μόνο καπνιστές από μια άλλη είσοδο, όχι από την κεντρική είσοδο της επιχείρησης. Μόνο η λογική μπορεί να προστατεύσει και να φέρει αυτό που θέλουμε», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Λέσχες καπνιστών: Η απάντηση των καταστηματαρχών στον αντικαπνιστικό νόμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo