Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τις δηλώσεις Κασιμάτη

Κατερίνα Μάνθου 12-12-2019 17:00 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2019 17:11
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τις δηλώσεις Κασιμάτη
Ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς»

Την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη για τις δηλώσεις της σε βάρος των αστυνομικών, γνωστοποίησε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά.

Οι συνδικαλιστές κατά την επίσκεψή τους στον κ. Πλιώτα, επισήμαναν ότι σκοπός των δηλώσεων της κυρίας Κασιμάτη ήταν η στοχοποίηση του αστυνομικού σώματος και για το λόγο αυτό προτίθενται να καταθέσουν μήνυση, αλλά και αγωγή αποζημίωσης.

Παράλληλα, κ. Καπερνάρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Ακόμη, η κυρία Βαρελά επισήμανε ότι οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» και προσέθεσε ότι «οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

«Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"», τόνισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Διαβάστε και:

Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»: Η συγγνώμη μου είναι ρητή και αυτονόητη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo