Υπόθεση Novartis: Στην Τουλουπάκη παραμένει η δικογραφία – Δεν ορίζεται εφέτης-ανακριτής

Κατερίνα Μάνθου 12-12-2019 15:47 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2019 15:57
Υπόθεση Novartis: Στην Τουλουπάκη παραμένει η δικογραφία – Δεν ορίζεται εφέτης-ανακριτής
Απορρίφθηκε το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα

Συντριπτικό «όχι» στο αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, για ορισμό εφέτη–ανακριτή στην υπόθεση της Novartis, είπε  με σημερινή απόφασή της η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας.

Έτσι, μετά την απόρριψη του αιτήματος του κ. Πλιώτα οι δικογραφίες θα παραμείνουν στα χέρια των εισαγγελέων και των ανακριτών που τις χειρίζονταν μέχρι τώρα.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ερευνάται για τους χειρισμούς της στην όλη υπόθεση θα συνεχίσει να χειρίζεται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, όπως επίσης και οι ανακρίτριες κατά της Διαφθοράς που έχουν στα χέρια τους δικογραφίες για την υπόθεση

Τι έκριναν  οι Εφέτες

Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά, η Ολομέλεια του Εφετείου έκρινε σε… ελεύθερη μετάφραση ότι είναι μάλλον αργά να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη-ανακριτή, καθώς οι έρευνες για τη φαρμακοβιομηχανία διεξάγονται εδώ και τρία χρόνια και έχουν προχωρήσει.

Μάλιστα, οι εφέτες φέρονται να έκριναν πως η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη αρχειοθετήσει επτά δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα, έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ένα από τον περασμένο Ιούνιο και από τότε δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τις άλλες δικογραφίες που βρίσκονται στην ανάκριση –πέντε συνολικά– οι Εφέτες έκριναν πως οι ανακρίτριες που τις χειρίζονται χαρακτηρίζονται από ικανότητα και επάρκεια.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι οι ανακρίτριες έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας και αναμένουν στοιχεία για να καλέσουν σε απολογίες τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Διαφορετική άποψη εξέφρασε η μειοψηφία των Εφετών, η οποία τάχθηκε υπέρ της ανάθεσης των δικογραφιών σε εφέτη-ανακριτή λόγω σπουδαιότητάς τους.

Ακόμη, η μειοψηφία φέρεται να υποστήριξε ότι η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και πως έχει τύχει ευρείας δημοσιότητας και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo