Υπόθεση Siemens - Στη φυλακή παραμένει η Μάρθα Καραβέλα

Κατερίνα Μάνθου 12-12-2019 12:55 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2019 12:58
Υπόθεση Siemens - Στη φυλακή παραμένει η Μάρθα Καραβέλα
Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων

Στο κενό έπεσε σήμερα το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens να εκτίσει την ποινή που της επέβαλλε το δικαστήριο με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω ηλικίας (είναι 71 ετών).

Το σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι της κατηγορουμένης σε προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Siemens, απορρίφθηκε. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και απέρριψε το αίτημα της κατηγορουμένης, συζύγου του φυγόδικου πρώην στελέχους της γερμανικής Siemens Χρ. Καραβέλα.

Τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν πως στην  περίπτωση της Μ. Καραβέλα,  δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος προβλέπει κατ' οίκον έκτιση της ποινής σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.

Έτσι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η σύζυγος του Χρ. Καραβέλα θα εξακολουθεί να κρατείται στις γυναικείες φυλακές Θήβας, όπου είχε μεταχθεί πρόσφατα μετά την καταδίκη της, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η υπεράσπιση πάντως της κατηγορουμένης αντέδρασαν στην απόφαση του δικαστηρίου και τόνισαν πως η εντολέας τους είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια και δεν έχει δώσει δικαιώματα στις αρχές.

Η δίκη για την υπόθεση της Siemens αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε και το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το ζήτημα της απόδοσης των κατασχεθεντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.

 

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo