Σήμερα κρίνεται αν οι δικογραφίες της Novartis θα αφαιρεθούν από την Τουλουπάκη

Κατερίνα Μάνθου 12-12-2019 07:23 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2019 07:25
Σήμερα κρίνεται αν οι δικογραφίες της Novartis θα αφαιρεθούν από την Τουλουπάκη
Συγκαλείται η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας

Στην σκιά των αποκαλύψεων που έκανε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελής σχετικά με το παρασκήνιο στη δικαστική διερεύνηση της Novartis, συγκαλείται σήμερα η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσει αν οι δικογραφίες που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ανατεθούν ή όχι σε εφέτη ανακριτή. Σε αυτές τις δικογραφίες περιλαμβάνεται και εκείνη που χειρίζεται η εισαγγελία Διαφθοράς, επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη.

Αίτημα για τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας και για τον ορισμό – εφέτη ανακριτή είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας του Αρείου, Βασιλείος Πλιώτας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, οι δικογραφίες για για την πολύκροτη αυτή υπόθεση (με πλέον σημαντική αυτή που βρίσκεται στα χέρια της κυρίας Τουλουπάκη), θα πρέπει να ανατεθούν σε εφέτη – ανακριτή ώστε η σχετική έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Αν τελικά, σήμερα, η Ολομέλεια αποφασίσει να αναθέσει όλες τις δικογραφίες για Novartis σε εφέτη ανακριτή, τότε αυτό θα σημαίνει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς και ανακριτές Διαφθοράς που τις έχουν τώρα στα χέρια τους θα πρέπει να τις διαβιβάσουν στον εισαγγελέα Εφετών, ώστε εκείνος με την σειρά του να τις αναθέσει στον εφέτη - ανακριτή που θα οριστεί.

Συγκεκριμένα, στον εφέτη – ανακριτή, σε περίπτωση που οριστεί από την Ολομέλεια, θα διαβιβαστούν υποχρεωτικά:

- Οι δικογραφίες που βρίσκονται στην εισαγγελέα Διαφθοράς και οποίες αφορούν στους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πρόκειται για τα δυο τελευταία πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν θα αρχειοθετήσει ή όχι τη δικογραφία, κατά το μέρος που σχετίζεται με αυτά.

- Οι δικογραφίες που αφορούν σε πρώην μέλη επιτροπών του υπουργείου Υγείας και γιατρούς που φέρονται να είχαν δωροδοκηθεί από τη Novartis.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo