16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για τις δολοφονίες του Πάσσαρη


    Συγκλόνισε σήμερα με την κατάθεσή του στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη ο μάρτυρας – σωφρονιστικός υπάλληλος που είχε δεχθεί τα πυρά του διαβόητου κακοποιού, κατά τη μεταγωγή του σε δημόσιο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2001.
    Ο Ανδρέας Φυσέκης, ο οποίος είδε τους δυο αστυνομικούς Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο, που επίσης συνόδευαν τον Κ. Πάσσαρη στο νοσοκομείο, να πέφτουν νεκροί από τα πυρά του κακοποιού, τόνισε στην κατάθεσή του πως ακόμη και σήμερα δεν έχει πάρει απαντήσεις για το πώς ο νεαρός τότε Πάσσαρης κατάφερε να λύσει τις χειροπέδες που φορούσε, να πυροβολήσει θανάσιμα τους δυο αστυνομικούς και να εξαφανιστεί.
    Ο Πάσσαρης σε αυτή τη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας «λογοδοτεί» για τέσσερις ανθρωποκτονίες. Μάλιστα, ο ίδιος δια του δικηγόρου διαμήνυσε σήμερα στο δικαστήριο ότι τις αποδέχεται!
    Η αιματηρή απόδραση του Πάσσαρη από το δημόσιο νοσοκομείο είχε λάβει χώρα ενώ ο διαβόητος κακοποιός ήταν τότε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Χρειάστηκε, ωστόσο, να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Τον συνόδευαν δυο αρχιφύλακες του τμήματος Μεταγωγών και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο Κ. Πάσσαρης είχε καταφέρει να προμηθευτεί ένα πιστόλι. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο και ενώ φορούσε χειροπέδες, πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο.
    Ο κ. Φυσέκης κατέθεσε σήμερα στη δίκη ότι λανθασμένα είχαν τοποθετηθεί χειροπέδες στον Πάσσαρη μπροστά ενώ έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί πίσω. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο ίδιος περιέγραψε: «Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει: “ωχ, μ’ έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα δύο πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει τρεις φορές και είχε σκοτώσει τον Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε».
    Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;
    Μάρτυρας: Απ’ ό,τι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή. Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.
    Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσε και ο οδηγός της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα. Ο μάρτυρας ανέφερε πως, «έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό», ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε τότε ποιος είναι. «Δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι», ανέφερε στο δικαστήριο, αν και η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη: «Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση».
    Ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001 κατέθεσαν για το «Γολγοθά» της γυναίκας από εκείνη την ημέρα. Όπως ανέφεραν, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη. Η αδερφή της δολοφονήθηκε.
    «Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου: “πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης”. Αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.
    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Ιανουαρίου του 2020.
    Διαβάστε και:
    Κάθειρξη 45 ετών στον Πάσσαρη για απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ