ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κάθειρξη 45 ετών στον Πάσσαρη για απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες 

Κατερίνα Μάνθου 11-12-2019 14:20
Κάθειρξη 45 ετών στον Πάσσαρη για απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες 
Αθωώθηκε για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, ενώ το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής παραγράφηκε με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα
Βαρύς έπεσε ο... πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος δικάστηκε σήμερα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονιών και των ληστειών που αντιμετώπιζε. 
 
Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο με απόφασή του καταδίκασε τον Κώστα Πάσσαρη, έγκλειστο σε φυλακές της Ρουμανίας, σε 45 χρόνια κάθειρξη.
 
Κατόπιν και σχετικής εισαγγελικής πρότασης, ο Κ. Πάσσαρης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών στην πλατεία Βάθης το 2000. Ακόμη κρίθηκε ένοχος και για πέντε ληστείες, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. 
 
Ωστόσο, το δικαστήριο αθώωσε τον διαβόητο κακοποιό για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής το 2000. Μάλιστα, το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής που τον βάρυνε, παραγράφηκε, καθώς αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.
 
Εν τω μεταξύ, στο Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει μια άλλη δίκη με κατηγορούμενο τον διαβόητο  κακοποιό. Η δίκη αυτή φορά στις τέσσερις δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει ο Κ. Πάσαρης, ανάμεσα στις οποίες και οι δολοφονίες σε βάρος των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001. 
 
Σε πρώτο βαθμό ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικαστεί γι' αυτή τη δικογραφία σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo