Γερμανική βοήθεια για το προσφυγικό: Αφίχθησαν 55 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

lawandorder.gr 10-12-2019 19:06 Τελευταία ενημέρωση: 10-12-2019 19:06
Γερμανική βοήθεια για το προσφυγικό: Αφίχθησαν 55 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης
Συνάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα

Οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γερμανία για το προσφυγικό.
Ειδικότερα, αφίχθησαν 55 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για αγαθά που προορίζονται για 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες, συνολικής αξίας περίπου 1.5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι υπερήφανος... αυτή είναι βραχυπρόθεσμη βοήθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι πρόσθετη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε. Μοιραζόμαστε κοινές θέσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος
Μετανάστευσης και μεσομακροπρόθεσμη έμπρακτη βοήθεια στον τομέα της επιτάχυνσης της διαδικασίας ασύλου.

Αυτή την αλληλεγγύη δείχνουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Είμαι περήφανος για τη συνεργασία που έχουμε και η παράδοση των ειδών που
έλαβε χώρα είναι αποτέλεσμα μιας επιτυχούς επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ζεεχόφερ. Έχουμε εντατικοποιήσει τη συνεργασία μας και πρόθεσή μας είναι να είμαστε περισσότερο μαζί στο μέλλον», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνάντηση που είχε με τον Γερμανό πρέσβη Ernst Reichel, για την παραλαβή της βοήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo