Στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο κρατά η Τουρκία με παραβάσεις, παραβιάσεις και εμπλοκές!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 10-12-2019 18:43 Τελευταία ενημέρωση: 10-12-2019 18:44
Στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο κρατά η Τουρκία με παραβάσεις, παραβιάσεις και εμπλοκές!
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Η προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά στα ύψη συνεχίζεται έχοντας καταστήσει σαφές ότι την παρούσα χρονική συγκυρία έχει ρίξει όλο το βάρος της στο νότιο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, με τις συνεχείς παράνομες NAVTEX που εκδίδει για διενέργεια ασκήσεων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης (Καστελλορίζου) με τη στρατηγική του σημασία, που «συμπίπτει» με τη θαλάσσια λωρίδα που όρισαν παρανόμως με τη Λιβυκή κυβέρνηση της Τριπόλεως ως μεταξύ τους «θαλάσσια ζώνη».

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και σήμερα συνέχισαν με παραβάσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα.

Συμφώνως με αυτά λοιπόν, σήμερα, 10 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία 9 «ζευγάρια» F-16 και 1 «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom/Terminator-2000, καθώς και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων και άλλα 3 ελικόπτερα, συνολικώς 24 αεροσκάφη, από τα οποία τα 10 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 18 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι διπλές υπερπτήσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό ζεύγος F-16 το πρωί πετώντας πάνω από τη Ρω διαδοχικώς στις 10:35 και 10:37 αντιστοίχως. Ακόμα σημειώθηκαν σήμερα 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo