Τετ α τετ Μητσοτάκη - Πάιατ

lawandorder.gr 10-12-2019 09:34 Τελευταία ενημέρωση: 10-12-2019 09:52
Τετ α τετ Μητσοτάκη - Πάιατ
Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντιέται το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ  με τον κ. Πάιατ στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση που πραγματοποιείται ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της προκλητικής συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και με το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σε έξαρση.

Μιλώντας προ ημερών στο περιθώριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Τζέφρι Πάιατ, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ξεκάθαρη υποχώρηση από την κατάσταση σταθερότητας». Σημείωσε δε πως οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα είναι καλύτερες από ποτέ και πως πιστεύει ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο Τραμπ, καθώς και οι υπόλοιπες συναντήσεις που θα έχει εκεί ο έλληνας πρωθυπουργός θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνθιση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Καταδίκασε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη λέγοντας μάλιστα τα εξής: «Το μνημόνιο με την Λιβύη δημιούργησε εντάσεις την περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Πάιατ έχει μεταφέρει τον θαυμασμό και το σεβασμό των ΗΠΑ  για τη συμπόνια που οι έλληνες έχουν δείξει στους πρόσφυγες σε αυτή την πρωτοφανή ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως η Ελλάδα σηκώνει πολύ περισσότερο βάρος από αυτό που της αναλογεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo