Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - 34 παραβιάσεις και 5 «εικονικές αερομαχίες»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 09-12-2019 20:38
Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - 34 παραβιάσεις και 5 «εικονικές αερομαχίες»
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Συνεχίζουν με παραβάσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο, εκτός φυσικά από τον «πόλεμο της εκδόσεως παράνομων NAVTEX που εκδίδουν συστηματικώς τις τελευταίες ημέρες, διατηρώντας στα ύψη το επίπεδο της εντάσεως στην περιοχή, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 5 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων και άλλα 2 ελικόπτερα, συνολικώς 13 αεροσκάφη, από τα οποία 4 οπλισμένα, πραγματοποίησαν 10 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώθηκαν επίσης και 5 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo