«Μη σκοτώνεις τη μαμά μας...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη της φόνισσας του Κορωπίου

Κατερίνα Μάνθου 09-12-2019 17:46 Τελευταία ενημέρωση: 09-12-2019 17:53
«Μη σκοτώνεις τη μαμά μας...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη της φόνισσας του Κορωπίου
Η κατηγορουμένη δολοφόνησε το 2016 με πέντε μαχαιριές την 35χρονη μητέρα δυο παιδιών, ενώ το σκηνικό της φρίκης έζησαν τα παιδιά του θύματος
Λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία της αδελφής της, τον Αύγουστο του 2016, στην αυλή του σπιτιού της και μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της από την αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου»,  έδωσε σήμερα με την κατάθεσή της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η αδελφή του θύματος. 
 
Η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό, με την 29χρονη κατηγορουμένη της υπόθεσης, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια, να αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα, όμως, όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορουμένη δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές την 35χρονη μητέρα δυο παιδιών, ενώ το σκηνικό της φρίκης έζησαν τα παιδιά του θύματος, που ήταν μπροστά στο έγκλημα.
 
Η στυγερή δολοφονία έλαβε χώρα στην αυλή του σπιτιού της 35χρονης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη δίκη σε πρώτο βαθμό, η κατηγορουμένη διατηρούσε επί σειρά ετών ερωτική σχέση με τον 41χρονο τότε σύζυγο του θύματος και είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά. Ο 41χρονος είχε αποκτήσει, όμως, και δυο παιδιά και από το γάμο του με το θύμα. 
 
Μάλιστα, όπως είχαν  καταθέσει στο ακροατήριο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου μάρτυρες, ο 41χρονος δεν ξεκαθάριζε την θέση του στις δυο γυναίκες, ενώ η κατηγορουμένη απειλούσε και εξύβριζε συνεχώς την 35χρονη την οποία θεωρούσε αντίζηλό της.
 
Καταθέτοντας σήμερα στη δίκη η αδελφή του θύματος, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η αδελφή της. Ανέφερε ότι το έγκλημα έγινε την στιγμή που τα ανίψια της έτρωγαν και η αδελφή της πότιζε τον κήπο του σπιτιού της. Η νεαρή κατηγορουμένη -σύμφωνα με τη μάρτυρα- εισέβαλε στην αυλή του σπιτιού της αδελφής της και την μαχαίρωσε με μαχαίρι που είχε προμηθευτεί την προηγούμενη ημέρα. Τα παιδιά του θύματος (12 και 13 ετών σήμερα), ακούσανε τη μητέρα τους να της φωνάζει «φύγε από το σπίτι μου».  
 
«Μπροστά στα μάτια των παιδιών»
 
Η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της: «Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει. Την παρακαλούσαν να μην σκοτώσει τη μαμά τους. Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την  αδελφή μου... Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο. Είχε μαχαιρωθεί και ο ένας ανιψιός μου στο πόδι... Η κατηγορουμένη είχε επιτεθεί στην αδελφή μου και τον Οκτώβριο του 2015. Την χτύπησε και της είχε βγάλει μια τούφα από τα μαλλιά της. Είχε μώλωπες στο πρόσωπό της. Η κατηγορουμένη έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα την αδελφή μου και την απειλούσε. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο των παιδιών της και ότι θα τους ανακοινώσει πως είναι η ερωμένη του πατέρα τους... Τους είχε απειλήσει τηλεφωνικά ότι θα τους κάψει. Η αδελφή μου φοβόταν και ήταν πάντα με παρέα. Η μόνη ημέρα που δεν είχα πάει στο σπίτι της ήταν η ημέρα της δολοφονίας της. Αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κατηγορουμένη πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπε: "γεννάω το παιδί του άντρα σου"».
 
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μάρτυρας περιέγραψε ένα σκηνικό συνεχούς παρακολούθησης του θύματος από την κατηγορουμένη:  «Έρχονταν με ταξί έξω από το σπίτι της αδελφής μου ή με άλλα αυτοκίνητα. Τηλεφωνούσε είτε στον πρώην γαμπρό μου είτε στην αδελφή μου και όταν εκείνοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο, τηλεφωνούσε στο πατρικό μας. Μια ημέρα η αδελφή μου είχε δεχθεί 80 κλήσεις από την κατηγορουμένη. Δεν σήκωνε πια το τηλέφωνο. Ξέραμε ποιος ήταν. Της έλεγε να απομακρυνθεί από τον άνδρα της, γιατί "είναι δικός της" και της ζητούσε εκείνος να μην βλέπει τα παιδιά του».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να «εξαφανίσει» την αδελφή της, την οποία «ζήλευε και ήθελε να έχει τη ζωή της». 

Πρόεδρος:  Ποιος ήταν ο λόγος αυτή της συμπεριφοράς της κατηγορουμένης; 

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της, αλλά και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του... Είχε απειλήσει και τον ίδιο, τον είχε κάψει με βενζίνη, του είχε πετάξει λάδια... Ο πρώην γαμπρός μου έλεγε πως η κατηγορουμένη είχε εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε και εκείνη να έχει την ζωή της. 

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη στη δίκη πως η αδελφή της «φοβόταν για τη ζωή της και δεν άφηνε τα παιδιά της να κυκλοφορήσουν μόνα τους» και συνεχίζοντας είπε με δάκρυα στα μάτια: «Η αδελφή μου ήταν 35 ετών. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Ήταν ένα πρόβατο. Πέρα από το σπίτι της και τα παιδιά της δεν ασχολιόταν με κανέναν άλλον... Το βράδυ της δολοφονίας  χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν από μέσα: "μην σκοτώνεις τη μαμά μας"». Το πρώτο πρόσωπο, το οποίο σκεφτήκαμε εγώ και άνδρας μου, ήταν η κατηγορουμένη γιατί γνωρίζαμε ότι αδελφή μου δεχόταν απειλές. Ο ανιψιός μου, μου είπε πως μεταφέρουν τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. «Μου είπε πως η γκόμενα του μπαμπά ήρθε και έσφαξε τη μαμά και ότι πάνε στο Κέντρο Υγείας"... Εκεί είδα την αδελφή μου να της κάνουν ανάνηψη οι γιατροί, λίγο αργότερα μας είπαν ότι ήταν νεκρή». 

Μιλώντας δε για τον πρώην γαμπρό της η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε πει στην αδελφή της πως η σχέση του με την κατηγορουμένη ήταν επιπόλαια και πως τα παιδιά της δεν ήταν δικά του. Σήμερα, όπως ανέφερε, ο πρώην γαμπρός της ακόμη διατηρεί σχέσεις με την κατηγορουμένη! 

«Η κόρη μου δεν είχε λόγο να κάνει φασαρίες» 

Στη δίκη κατέθεσε και ο πατέρας της κατηγορουμένης, ο οποίος ανέφερε πως δεν επικροτούσε τη σχέση της κόρης του με τον συγκεκριμένο άντρα. «Έπεσα από τα σύννεφα όταν το έμαθα» ανέφερε και προσέθεσε: «Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου, έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν ό,τι το καλύτερο. Έτοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τελος του 14. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς». 

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως το θύμα προκαλούσε την κόρη του και όχι η κόρη του το θύμα. Είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: «Είχε έρθει η θανούσα στο σπίτι μας. Εγώ είχα φύγει και όταν γύρισα είδα παγωμάρα. Μου είπαν ότι είχε έρθει η θανούσα και έκανε φασαρία. Πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο σπίτι της. Είπα στον πατέρα της ότι ήρθε η κόρη σου και μας έκανε φασαρία και ότι αυτό δεν ήταν σωστό, γιατί εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα στην γειτονιά... Τους είχε βρίσει όλους. Δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα. Ήξερα ότι είχαν τσακωθεί, είχαμε πάει και στο αστυνομικό τμήμα. Η κόρη μου τι να κερδίσει κάνοντας φασαρίες; Δεν το πιστεύω ότι η κόρη μου έκανε επεισόδια. Εφόσον εκείνος είχε και τη μια και την άλλη μέσα είναι λογικό ότι θα γίνονταν φασαρίες». 

Μιλώντας για τη δολοφονία της 35χρονης για την οποία η κόρη του καταδικάσθηκε σε ισόβια, ο μάρτυρας ανέφερε: «Η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό της. Μας έλεγε ότι φοβόνταν μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της. Η κόρη μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι κινδυνεύει το παιδί της που βρίσκονταν στο αμάξι... Πιστεύω πως άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και μετά μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού της θανούσας. Η κόρη μου κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό της, πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη... Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις. ...Σήμερα ο πρώην σύζυγος της θανούσας έρχεται και βλέπει τα παιδιά. Εγώ κάνω υπομονή γι' αυτά τα παιδάκια. Σήμερα είναι μαζί σαν ζευγάρι με την κόρη μου, πηγαίνει στη φυλακή και την βλέπει. Έφερε όμως σε ρήξη τις δυο κοπέλες και τώρα αγαπάει την κόρη μου». 
 
Η σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των γιατρών του Κέντρου Υγείας όπου είχε μεταφερθεί το θύμα μετά την επίθεση με έξι μαχαιριές. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις τους η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή όταν είχε φτάσει στο Κέντρο Υγείας, καθώς είχε τραυματιστεί θανάσιμα και στους δυο πνεύμονες. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo