Δολοφονία Κατσίφα: Ποινική δίωξη για κακούργημα από την Ελληνική Δικαιοσύνη

Newsroom L&O 08-12-2019 18:12
 Δολοφονία Κατσίφα: Ποινική δίωξη για κακούργημα από την Ελληνική Δικαιοσύνη
Ο Kωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς, λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018.

Ο Kωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ο δικαστικός λειτουργός θα κληθεί να ταυτοποιήσει τους «άγνωστους δράστες», ενώ αναμένεται να ζητήσει από τις Αλβανικές Αρχές, τα στοιχεία των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα οι Αλβανικές αρχές καθυστερούν και δεν απαντούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα να δοθεί το πόρισμα, να δοθεί το πόρισμα που θα «δείχνει» τα αίτια αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Για την υπόθεση επίσης έχουν ληφθεί από τον εισαγγελέα αποδεικτικό υλικό και καταθέσεις που «φωτογραφίζουν» επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Παράλληλα καταθέσεις έχουν δώσει τόσο οι συγγενείς του θύματος, όσο και ο ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Μιλώντας στον ΑΝΤΙ η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε πως «θέλουμε να ξέρουμε γιατί δολοφόνησαν το παιδί μας. Ήταν καθαρός. Δε βίασε, δε σκότωσε, δεν έκλεψε». Όπως είπε «δεν άντεχε τους εγκληματίες και τους δολοφόνους εδώ. Γιατί το κυνήγησαν το παιδί μου; Άδικα το δολοφόνησαν. Το παιδί μου αγαπούσε τη σημαία, την πατρίδα, το έθνος. Ήταν ξεκάθαρο και μου το εκτέλεσαν άδικα. Θέλω να βγουν όλοι οι ένοχοι στο φως και να δικαστούν. Να ηρεμήσει και να δικαιωθεί η ψυχούλα του και η δική μας ψυχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo