Αλλαγές στην Εκπαίδευση - Τράπεζα θεμάτων και εθνικό απολυτήριο το 2021

Newsroom L&O 07-12-2019 22:08
Αλλαγές στην Εκπαίδευση - Τράπεζα θεμάτων και εθνικό απολυτήριο το 2021
Σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο, προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας

Μεγάλες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα από το 2021 προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Θα εφαρμοστεί τράπεζα θεμάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου με στόχο την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία στη βαθμολόγηση των μαθητών. Όπως σημειώνει η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» ταυτόχρονα, από το ίδιο σχολικό έτος για τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α’ Λυκείου, θα συνυπολογίζονται , με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, οι επιδόσεις των τριών τάξεων του λυκείου για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου.

Oι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα τέσσερα μαθήματα στο τέλος της Γ Λυκείου για να λάβουν το απολυτήριο. Το σύστημα αυτό όπως αναφέρει η κ. Κεραμέως προϋποθέτει βάση του 10 για τη λήψη του απολυτηρίου όπως σήμερα.
Παράλληλα, προαναγγέλλει αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των δύο βαθμίδων ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο.

Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα συνεχίσουν να είναι τέσσερα, όπως σήμερα. Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των δύο βαθμίδων, ξεκινώντας από τα «θεμέλια», δηλαδή το νηπιαγωγείο.

Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτούν κρίσιμες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα αλλά και ουσιαστική γνώση των τεχνολογιών και της χρήσης του Διαδικτύου. Για τους στόχους αυτούς θα εμπλουτιστεί το σχολικό πρόγραμμα με νέες θεματικές (π.χ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, καταπολέμηση των εξαρτήσεων), ενώ θα αναμορφωθούν τα υπάρχοντα προγράμματα και βιβλία καθώς και πιθανόν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo