Όλο το παρασκήνιο της αποπομπής Διαματάρη από τον Μητσοτάκη

Ειρήνη Γεωργίου 07-12-2019 09:45 Τελευταία ενημέρωση: 08-12-2019 17:51
Όλο το παρασκήνιο της αποπομπής Διαματάρη από τον Μητσοτάκη
Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν την άμεση αποπομπή του για τέσσερις λόγους - Γιατί καθυστέρησε 24 ώρες η παραίτηση

Η αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών καθυστέρησε 24 ώρες, γιατί βρισκόταν στο αεροπλάνο, ταξιδεύοντας προς Αυστραλία, και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν στο τηλέφωνο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει ήδη από την Τετάρτη και ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για την απομάκρυνση του. Και οι τρεις στενοί του συνεργάτες, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης και Στέλιος Πέτσας συνηγορούσαν υπέρ της λύσης της παραίτησης. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να τους είπε: «Θα πρέπει να παραιτηθεί. Πάνω από όλα το σωστό».

Έτσι, ακολούθησε το τηλεφώνημα του διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, προς τον Αντώνη Διαματάρη στην Αυστραλία, ο οποίος δήλωσε ότι το πράττει με πόνο ψυχής.

Παρά το γεγονός ότι ο Διαματάρης αμέσως αναγνώρισε ως λανθασμένη τη διατύπωση στο βιογραφικό του, και έσπευσε να επανορθώσει με ακριβή στοιχεία, και παρά την μακρόχρονη οικογενειακή φιλία με τον πρωθυπουργό, εκείνος έκρινε ότι η μόνη πρόσφορη λύση ήταν η άμεση απομάκρυνσή του.

Οι λόγοι της αποπομπής ήσαν τέσσερις:

1. Ο Διαματάρης ήταν μέτοχος σε δύο εταιρίες, στην εταιρία National Herald, που εκδίδει τον εθνικό Κήρυκα, και την κτηματομεσιτική Diamataris Properties στις ΗΠΑ, παρά την καθολική απαγόρευση που προβλέπει ο νόμος για τα μέλη της κυβέρνησης.

2. Είχε δηλώσει ανύπαρκτο μεταπτυχιακό τίτλο στο βιογραφικό του.

3. Είχε διορίσει μετακλητό υπάλληλο με δικαστικές εκκρεμότητες.

4. Έκρυβε χρόνια από την ηλικία του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo