ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ποια θέση παίρνει η Κομισιόν για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Newsroom L&O 06-12-2019 17:14
Ποια θέση παίρνει η Κομισιόν για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη
Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Tο κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης παρέλαβε χθες η Kομισιόν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πήτερ Στάνο, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να το εξετάσουν προσεκτικά και μετά να διατυπώσουν συγκεκριμένη θέση.

Ο Πήτερ Στάνο, κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιουζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με διάφορα περιφερειακά ζητήματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ και Τούρκος Υπουργός συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Τι απάντησε για την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη

Σε σχέση με την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη από την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν είναι αρμόδια να σχολιάσει κάτι τέτοιο και οι αποφάσεις της έγκεινται μόνο στις αρχές του Κράτους Μέλους. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Λιβυκή κυβέρνηση είναι αναγνωρισμένη από την ΕΕ και ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει είναι απαραίτητη η επίλυση του με συζητήσεις στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo