20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Δίκη Siemens: Την απόδοση των δεσμευθέντων λογαριασμών των 22 καταδικασθέντων, ζήτησε ο ΟΤΕ


    Αίτημα για την απόδοση των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens υπέβαλε ο ΟΤΕ σήμερα στη δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση.
    Το αίτημα των νομικών εκπροσώπων του ΟΤΕ που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, εδράζεται στο ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.
    Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για την υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη Siemens.
    Επί αυτού του αιτήματος το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
    Την ίδια στιγμή, η Μάρθα Καραβέλα, η οποία βάσει της απόφασης, που εξέδωσε το δικαστήριο οδηγήθηκε στη φυλακή, ζήτησε σήμερα δια μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξη που της επιβλήθηκε, κατ´ οίκον.
    Οι συνήγοροι της Μ. Καραβέλα επικαλέσθηκαν τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα καθώς η εντολέας τους είναι άνω των 70 ετών. Πάντως η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος. Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου 2019.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ