Αποφυλακίζεται ο Σώρρας λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου

Newsroom L&O 06-12-2019 07:38 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2019 10:30
Αποφυλακίζεται ο Σώρρας λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου
Στις 16 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το 18μηνο της προφυλακίσης - Πότε θα ολοκληρωθεί η δίκη του
Στην κόψη του ξυραφιού κρέμεται η δίκη για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των 22 συγκατηγορουμένων του, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου ο κατηγορούμενος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης που θέτει το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό η δίκη του που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «τρέχει» προκειμένου η όποια ετυμηγορία του δικαστηρίου να έχει εκδοθεί μέχρι τότε.

Από τα έως τώρα πάντως δεδομένα διαφαίνεται ότι η δίκη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε καθώς ήδη ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας.

Η σύλληψη του Α. Σώρρα έγινε στις 16 Ιουνίου 2018 και από τότε ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνελεύσις» βρίσκεται προφυλακισμένος. Ο Αρτ. Σώρρας τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε εμφανιστεί ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Ο προφυλακισμένος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» κατάφερε να πείσει χιλιάδες πολίτες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, το 2017 είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση. Η καταδίκη του, προέκυψε μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του, ο οποίος είχε αναφέρει στις αρχές ότι ο Αρτ. Σώρρας του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Τον Οκτώβριο του 2014 το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές.

Παρ' όλα αυτά, οπαδοί και ομοϊδεάτες του φαίνεται να πιστεύουν πως τα χρήματα που ....προσέφερε ο Αρτέμης Σώρρας στο ελληνικό δημόσιο υπάρχουν.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση που έδωσε χθες στο δικαστήριο, μάρτυρας οφειλέτης 150.000 ευρώ, ο οποίος ανέφερε πως η αντίληψη του «είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι υπαρκτά». Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό έχω αποκομίσει. (...) Τα 600 δισ. δολάρια γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν...».

Αναφερόμενος μάλιστα στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου προέδρου της «Ελλήνων Συνελεύσις» ο μάρτυρας ανέφερε ότι «είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, όπως όλοι». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ήταν έξυπνος, αλλά δεν του έκανα και ψυχογράφημα. Δεν ερχόταν με τη Rolls Royce. Τον είχα δει δυο με τρεις φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo