16.4 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Π. Περάκης: Μεγάλη ευθύνη απέναντι σε Ευρωπαίους και Έλληνες δικηγόρους


    Στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογή του του στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων «CCBE», έκανε ο κ. Παναγιώτης Περάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
    Ο κ. Περάκης, ο οποίος μάλιστα θα αναλάβει και καθήκοντα αντιπροέδρου της «CCBE» από την 1η Ιανουαρίου του 2023, στη δήλωσή του, ανέφερε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αντιλαμβάνομαι τα καθήκοντα αυτά που πρόκειται ν’ αναλάβω κυρίως ως μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου, και ιδιαίτερα απέναντι στους συμπατριώτες μου.
    Ο ρόλος του CCBE για το παρόν και το μέλλον της δικηγορίας, της απονομής της Δικαιοσύνης γενικότερα, όπως και της υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, είναι κρίσιμος. Έχω πλήρη συνείδηση του ρόλου αυτού και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του όσο καλύτερα μπορώ. Με το βλέμμα στραμμένο βέβαια λίγο περισσότερο στην πατρίδα μου, στα προβλήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης και στη σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων συναδέλφων μου».
    Ο κ. Περάκης θα αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου της «CCBE» την 1η Ιανουαρίου 2020. Η εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου έγινε μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Περάκης έλαβε 143 ψήφους έναντι του Ελβετού συναδέλφου του Πιερ Ντομινίκ Σουπ, ο οποίος έλαβε 97.
    Να σημειωθεί ότι ο κ. Περάκης είναι τέταρτος κατά σειρά Έλληνας δικηγόρος που αναλαμβάνει καθήκοντα στην «CCBE», μετά τις επιτυχημένες προεδρίες των Νικόλαου Κουτρουμπή, Σωτήριου Φέλιου και Ευάγγελου Τσουρούλη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ