Κι όμως... υπάρχουν τα δισεκατομμύρια του Σώρρα, είπε μάρτυρας στο δικαστήριο!

Κατερίνα Μάνθου 05-12-2019 17:08
Κι όμως... υπάρχουν τα δισεκατομμύρια του Σώρρα, είπε μάρτυρας στο δικαστήριο!
Η δίκη συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισης για τον Αρτ. Σώρρα

Την άποψη ότι υπάρχουν τα χρήματα που... προσέφερε ο Αρτέμης Σώρρας στο ελληνικό Δημόσιο, ύψους 600 δισ. δολαρίων, εξέφρασε σήμερα καταθέτοντας στη δίκη του προφυλακισμένου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις» και 22 ακόμη συγκατηγορουμένων του, μάρτυρας που κλήθηκε και κατέθεσε στο δικαστήριο.

Στον αντίποδα, άλλος μάρτυρας προϊστάμενος ΔΟΥ, μίλησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, για ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τα περιβόητα εξώδικα που έστελναν στις δημόσιες αρχές οπαδοί του Σώρρα ζητώντας την εξόφληση των χρεών τους από τα... εκατομμύρια του προφυλακισμένου, σήμερα, αρχηγού τους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισης για τον Αρτ. Σώρρα και αν η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αποφυλακιστεί. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μέχρι τότε θα έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τώρα, ως προς την σημερινή διαδικασία, εις εκ των μαρτύρων, οφειλέτης 150.000 ευρώ, υποστήριξε στη δίκη ότι η αντίληψή του «είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι υπαρκτά». Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό έχω αποκομίσει. (...) Τα 600 δισ. δολάρια γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν...».

Πάρεδρος: Δηλαδή πιστεύετε ότι το ελληνικό Δημόσιο δέχθηκα να τα πάρει;

Μάρτυρας: Αν ασχολείσαι με αυτά πολλά χρόνια, το καταλαβαίνεις. Είμαι βιοτέχνης, αλλά ξέρω από λογιστικά. Ήταν πολύ μεγάλο νούμερο.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις» ο μάρτυρας ανέφερε ότι «είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, όπως όλοι». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ήταν έξυπνος, αλλά δεν του έκανα και ψυχογράφημα. Δεν ερχόταν με τη Rolls Royce. Τον είχα δει δυο με τρεις φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές...».

Άλλος μάρτυρας, οφειλέτης 50.000 ευρώ που είχε στείλει, μάλιστα, εξώδικα στις αρχές, είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο: «Δεν είχα τη δυνατότητα να πληρώσω και δεν υπήρχε ρύθμιση τότε. Πήγα στο Καματερό σε ένα γραφείο και μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα Ταμεία, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες και σ' εμένα... Δεν το πίστεψα, αλλά σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ’ έξω;».

«Υπήρξε ζημία»

Σημαντική ήταν η κατάθεση στη δίκη μάρτυρα προϊσταμένου ΔΟΥ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της «Ελλήνων Συνέλευσις». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, οι οφειλέτες που έστειλαν εξώδικο στην εφορία ζητώντας να εξοφληθούν τα χρέη τους από τα χρήματα Σώρρα δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με άλλους οφειλέτες.

Πάρεδρος: Τότε γιατί λέτε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο; Αφού λέτε ότι ακολούθησαν τη μοίρα όλων των φορολογουμένων...

Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (...) Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα.

Πολιτική Αγωγή: Τα εξώδικα ήταν ικανά να διαταράξουν τον κρατικό μηχανισμό;

Μάρτυρας: Δεν πάμε σωστά έτσι. Τα αναγκαστικά μέτρα έχουν κόστος και δεν αποδίδουν πάντα.

Πολιτική Αγωγή: Από αυτή την υπόθεση ζημιώθηκε το κράτος;

Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι...

Υπεράσπιση: Από την παραλαβή των εξωδίκων υπήρξε έστω και μια μέρα καθυστέρηση στο κυνηγητό των οφειλετών;

Μάρτυρας: Η μόνη καθυστέρηση που μπορούσε να υπάρξει, είναι μέχρι της απάντησης του εξωδίκου.

Υπεράσπιση: Υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που έστελναν και δεν έστελναν το εξώδικο;

Μάρτυρας: Καμία.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο. Μπορείτε να μου πείτε μία συγκεκριμένη ζημιά;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo