ΗΠΑ: Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

Newsroom L&O 05-12-2019 16:54 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2019 16:59
ΗΠΑ: Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι
«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», είπε η πρόεδρος της Βουλής Αντιπροσώπων

Την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το μεσημέρι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να δράσουμε» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μία ημέρα αφότου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής άρχιζε να εξετάζει πιθανές κατηγορίες εις βάρος του Αμερικανού  προέδρου.

Οι ενέργειες του Τραμπ, στο ουκρανικό ζήτημα έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του και σε βάρος του γιου του.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει ζητήσει από τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν γρήγορα, εάν θέλουν να του απαγγείλουν κατηγορίες. Σε δύο αναρτήσεις του στο twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν τρελαθεί και σημείωσε ότι ενώ δεν έχουν εις βάρος του στοιχεία, αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε.