ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Τουρκία: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης η συμφωνία με τη Λιβύη

Newsroom L&O 05-12-2019 15:46 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2019 16:35
Τουρκία: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης η συμφωνία με τη Λιβύη
Αμετακίνητος ο Τούρκος Πρόεδρος: Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του μνημονίου συμφωνίας με τη Λιβύη, το οποίο αφορά την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

Η επιτροπή, υπό την προεδρία του βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Βολκάν Μπόζκιρ συνεδρίασε, συζήτησε και ενέκρινε την επικύρωση του μνημονίου.

Τώρα το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια της Τουρκικής Βουλής. 

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Στο μεταξύ, προκλητικός εμφανίστηκε εκ νέου σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο είπε πως αφού σταθεροποιηθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης «θα γίνει αυτό το βήμα».

Στις δηλώσεις του ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής, έχουμε μια παράδοση που φτάνει από τους Οθωμανούς. «Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από που βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα», σημείωσε.

Ο Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι, η Τουρκία ενέκρινε το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική και την Πολωνία, προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την Αγκυρα στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. 

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια της Ελλάδας η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο - Δείτε το κείμενο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo