Οι αποκαλύψεις που οδήγησαν τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη στην παραίτηση

Newsroom L&O 05-12-2019 13:19 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2019 14:59
Οι αποκαλύψεις που οδήγησαν τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη στην παραίτηση
Την παραίτηση Διαματάρη έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης, την οποία έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Διαματάρης οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τα αναληθή στοιχεία στο βιογραφικό του και άλλες αποκαλύψεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και του ζήτησε διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα σχετικά με την θέση διευθύνοντος συμβούλου.

Ο παραιτηθείς υφυπουργός εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Όλη η δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Ο Αντώνης Διαματάρης, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν είχε αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν.

Με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός δήλωνε ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου, αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει πτυχίο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo