ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Μπορεί να μην αρέσει του Ερντογάν, αλλά η Κρήτη υπάρχει και είναι «αστακός»

Newsroom L&O 04-12-2019 11:13 Τελευταία ενημέρωση: 04-12-2019 11:24
Ντόρα Μπακογιάννη: Μπορεί να μην αρέσει του Ερντογάν, αλλά η Κρήτη υπάρχει και είναι «αστακός»
«Θα είναι μια συνάντηση που θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα πράγματά με το όνομά τους!», είπε η κ. Μπακογιάννη

Για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν και το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενή της και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Θα είναι μια συνάντηση που θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα πράγματά με το όνομά τους!»

Όσον αφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή».

«Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Έχουμε δεδικασμένα. Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας: «Και υπάρχει η Κρήτη και είναι και "αστακός"». Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς».

Περιγράφοντας το τοπίο στο οποίο γίνονται οι διαβουλεύσεις η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει παντελώς και πως από το ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα γιατί το ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία.

«Ο Μακρόν και η Μέρκελ από τους 4 μεγάλους του ΝΑΤΟ είναι στην ΕΕ και έχουν υποχρεώσεις και συμφέροντα έναντι ημών. Η Ευρώπη είναι λίγη αλλά είναι αυτό που έχουμε και μας αρκεί δεν μας αρκεί αυτό είναι. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στην Ευρώπη. Είναι μια συνεχής και αέναη διαπραγμάτευση και πρέπει να συνεχιστεί με τα όπλα της Ελλάδος τα διπλωματικά της όπλα πάνω στο τραπέζι που είναι πολλά και όχι λίγα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo