Αλκ. Στεφανής: Οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή και ο ρόλος της Ελλάδας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 03-12-2019 20:24
Αλκ. Στεφανής: Οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή και ο ρόλος της Ελλάδας
Ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να αναδιαμορφώσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής

Την ανάγκη η Ελλάδα να αναδιαμορφώσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ημερίδα με θέμα «Οι Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Σχέσεις Ισραήλ – Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην πλατεία Ρηγίλλης, από τον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Αμύνης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani και στην εκδήλωση ο ΥΦΕΘΑ, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του προέδρου της ελληνικής κυβερνήσεως, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις που έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον που αφενός απειλεί με αποδιοργάνωση και κατάρρευση μεγάλου μέρους της Μέσης Ανατολής και αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να αναδιαμορφώσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Ισραήλ διανύουν μια περίοδο γόνιμης πολιτικής συνεργασίας και εξαιρετικών διμερών σχέσεων, που με βάση το σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής.    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo