Τσούνης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 03-12-2019 22:07 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2019 22:31
Τσούνης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα
Απαντώντας σε ερώτημα περί του αν θα είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, απάντησε: «Δεν θα έρθει κανείς να μας βοηθήσει. Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας»

Μήνυμα με στρατιωτική λιτότητα αλλά και αυστηρότητα απέστειλε προς την Τουρκία ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, μιλώντας σήμερα σε συνάντηση με τους στρατιωτικούς συντάκτες, επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και βεβαίως το Πολεμικό Ναυτικό που εκπροσωπεί θα υπερασπίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδος.

Ο Αρχηγός αναφερόμενος στη σταθερή και μόνιμη παρουσία του ΠΝ στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε «ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα».

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα περί του αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι ξένοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, απάντησε: «Δεν θα έρθει κανείς να μας βοηθήσει. Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις φρεγάτες [email protected], επισήμανε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, άλλο το δόγμα δράσης του γαλλικού Ναυτικού κι άλλο του ΠΝ».

Αναφερόμενος στα άμεσα εκτελέσιμα εξοπλιστικά προγράμματα ο Ναύαρχος Τσούνης επισήμανε ότι «τορπίλες υποβρυχίων, αντίμετρα υποβρυχίων, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΜΗ-60R, σύμβαση υποστήριξης των ελικοπτέρων S-70 Aegean Hawk, προχωρούν άμεσα και υπάρχει χρηματοδότηση για αυτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo