Δίκη Πάσσαρη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών

Κατερίνα Μάνθου 02-12-2019 19:30 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2019 19:30
Δίκη Πάσσαρη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών
Η δίκη αφορά σε επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες, τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε ο διαβόητος κακοποιός
Συγκλόνισαν σήμερα με τις καταθέσεις τους στη  δευτεροβάθμια δίκη (Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας) του Κώστα Πάσσαρη, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο. 
 
Η δίκη αφορά σε επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες, τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε ο διαβόητος κακοποιός (κρατούμενος σήμερα στις φυλακές της Ρουμανίας) σε ελληνικό έδαφος. 
 
Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες οι αστυνομικοί οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης. 
 
Αναβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα ο πρώτος αστυνομικός περιέγραψε τα συγκλονιστικά γεγονότα που είχαν λάβει χώρα τότε στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα από τις σφαίρες που είχε δεχθεί. 
 
Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αστυνομικός ανέφερε: «Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε "μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας" και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας». Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο: «Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση». Σύμφωνα με τον ίδιο ο Πάσσαρης πυροβολούσε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς. 
 
Ο δεύτερος μάρτυρας αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο είχε δεχθεί και εκείνος σφαίρες στο πόδι του από την ανταλλαγή πυρών στην πλατεία Βάθης. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε μεταξύ άλλων: «Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε "σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα". Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει "όπλο". Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες». 
 
Ο Πάσσαρης επανέλαβε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα 
 
 
Με την έναρξη της δίκης σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη, Κώστας Ταγαράκης, μετέφερε για μια ακόμη φορά την επιθυμία του εντολέα του να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί από Έλληνες δικαστές.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ταγαράκη, ο Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του υπάρχουν και πράξεις που ο διαβόητος κακοποιός αρνείται. «Αυτό που λέει ο Πάσσαρης είναι: "καταδικάστε με γι' αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι' αυτά που δεν έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο δικηγόρος του. 
 
Μάλιστα, ο κ. Ταγαράκης ζήτησε από την έδρα να προχωρήσει σε αναβολή της δίκης, επειδή, όπως είπε, δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών αρχών που συναινούν στο αίτημα του Κώστα Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα. 
 
 
Ωστόσο, το αίτημα περί αναβολής που κατέθεσε η υπεράσπιση Πάσσαρη απορρίφθηκε. 
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Δεκεμβρίου. 
 
Τι είπαν ο δικηγόρος θυμάτων και η αδελφή αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι προσποίηση που θέλουν να έρθουν να δικαστούν. Ζητούν αναβολές για να πάει πίσω η υπόθεση, να τελειώσει η ποινή στις ρουμανικές αρχές να φύγει από εκεί και να έρθει εδώ με την ομπρέλα της παραγραφής που θα υπάρχει και θα κυκλοφορεί ελεύθερος».

Από την πλευρά της η αδελφή του δολοφονηθέντος αστυνομικού Δ. Αλεβιζόπουλου είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση, να τελειώνουμε πια. Δεν μπορούμε άλλο. Έχουμε βγει από τα όριά μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε...». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo