Ξεκινά η πολύκροτη δίκη του Κώστα Πάσσαρη, του «θεριού των Βαλκανίων»

Newsroom L&O 02-12-2019 10:16 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2019 10:17
Ξεκινά η πολύκροτη δίκη του Κώστα Πάσσαρη, του «θεριού των Βαλκανίων»
Η εκδίκαση της υπόθεσης, εφόσον ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του του 44χρονου κακοποιού

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα η πολύκροτη δίκη του Κώστα Πάσσαρη. Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του του 44χρονου κακοποιού καθώς απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα για μεταγωγή του στην Ελλάδα.

Η έναρξη της δίκης είχε γίνει αφορμή τις προηγούμενες μέρες να εξελιχθεί ένας ακόμη «διάλογος» μέσω ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ ρουμανικών και δικαστικών αρχών με αντικείμενο ακριβώς την ενδεχόμενη  μεταγωγή του Πάσσαρη στην Ελλάδα, ενδεχόμενο που δεν έγινε δεκτό.  Άλλωστε και οι ρουμανικές αρχές υποστήριζαν μέχρι πρότινος πως πρέπει να εκτίσει στη Ρουμανία τα ισόβια που του επιβλήθηκαν για τη διπλή δολοφονία που διέπραξε τον Σεπτέμβριο του 2001 στο Βουκουρέστι σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος με λεία 16.000 δολάρια.

Ο 45χρονος κακοποιός κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες και για ακόμη επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών, εγκλήματα τα οποία διέπραξε πριν περίπου 20 χρόνια και έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βίος και η Πολιτεία του Πάσσαρη, τα σενάρια περί μεταγωγής του στην Ελλάδα και η δίκη του στις αρχές Δεκεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo