• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γ. Καμπά, στην Αίγυπτο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 30-11-2019 15:02 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2019 17:04
Επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γ. Καμπά, στην Αίγυπτο
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, τριήμερης διάρκειας, πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Ακόλουθο Αμύνης στην Αίγυπτο, έπειτα από σχετική πρόσκληση από τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Mohamed Farid Hegazi.

Η επίσκεψη του Έλληνος Αρχηγού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα και κρίσιμο χρόνο τόσο για τη διμερή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος- Αιγύπτου, όσο και για τη γενικότερη πολιτικό/διπλωματική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της τουρκικής επιθετικότητος και προκλητικότητος στην περιοχή (βλέπε MOU με Λιβύη για καθορισμό θαλάσσιων ζωνών κλπ).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη φίλη και σύμμαχο χώρα του Νείλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την Διοίκηση Εκπαιδεύσεως του Αιγυπτιακού Στρατού
όπου συνομίλησε με τον Διοικητή της Υποστράτηγο Lehya El Hamili για θέματα εκπαιδεύσεως των Χερσαίων Δυνάμεων, ενώ ακολούθως μετέβη στο Υπουργείο Αμύνης της Αιγύπτου όπου συνομίλησε με τον Αρχηγό Ενόπλων
Δυνάμεων της χώρας Αντιστράτηγο Mohamed Farid Hegazi για θέματα
αμοιβαίου ενδιαφέροντος στα πεδία συνεργασίας των Χερσαίων Δυνάμεων των δύο χωρών, όπως η συνεκπαίδευση αυτών και η συμμετοχή τους σε κοινές ασκήσεις.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκεί επισκέψεώς του ο Αντιστράτηγος Καμπάς συναντήθηκε με τον Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο τον Β΄ στην Αλεξάνδρεια, με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο Νικόλαο Γαριλίδη καθώς επίσης και με τον Έλληνα Πρόξενο Αθανάσιο Κοτσιώνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo