ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μεγάλη επιτυχία για τους Έλληνες δικηγόρους – Ο Π. Περάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης

Newsroom L&O 29-11-2019 15:02 Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2019 15:12
Μεγάλη επιτυχία για τους Έλληνες δικηγόρους – Ο Π. Περάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης
Μετά από μία δύσκολη αλλά νικηφόρα εκστρατεία ο Έλληνας δικηγόρος εξελέγη στην Αντιπροεδρία του CCBE

Σημαντική επιτυχία για τους Έλληνες δικηγόρους. Ο καταξιωμένος Έλληνας δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης, μέλος του ΔΣΑ εξελέγη στις Βρυξέλλες Αντιπρόεδρος του CCBE, του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της Ευρώπης, από 45 χώρες για λογαριασμό 1,2 εκατ. δικηγόρων.

Ο κ. Περάκης έλαβε 143 ψήφους έναντι 97 του Ελβετού Pierre Dominique Schupp. Η επιτυχία λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για τον κ. Περάκη,καθώς επρόκειτο για μία μάχη, που ξεκίνησε από την Άνοιξη του 2018, δεν ήταν ο επικρατέστερος, ανακοίνωσε δεύτερος την υποψηφιότητά του αλλά τελικά η εκστρατεία του στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κ.Περάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου την 1 Ιανουαρίου 2020 και καλώς εχόντων των πραγμάτων την προεδρία την 1.1.2023.

Σε μήνυμά του ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος του CCBE εκφράζει μεταξύ άλλων τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, που στήριξε αυτή την προσπάθεια με πολλούς τρόπους αλλά και τους πρώην προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννη Αδαμόπουλο και Βασίλη Αλεξανδρή.

Επίσης ευχαριστεί τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιά, Στάθη Κουτσοχήνα και Γιώργο Σταματογιάννη αντίστοιχα αλλά και πολλούς άλλους που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο ρόλος του CCBE για το παρόν και το μέλλον της δικηγορίας, της απονομής της Δικαιοσύνης γενικότερα, όπως και της υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, είναι κρίσιμος.

«Έχω πλήρη συνείδηση του ρόλου αυτού και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του όσο καλύτερα μπορώ. Με το βλέμμα στραμμένο βέβαια λίγο περισσότερο στην πατρίδα μου, στα προβλήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης και στη σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων συναδέλφων μου», σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Περάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo