Ολικό «άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη για το σχόλιο στην Αγαπηδάκη

Newsroom L&O 29-11-2019 09:04 Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2019 09:06
Ολικό «άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη για το σχόλιο στην Αγαπηδάκη
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοφάνερη δυσφορία έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, όπου σχολίαζε με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς υβριστικό άρθρο  της Ειρήνης Αγαπηδάκη, εθνικής συντονίστριας του σχεδίου για τα προσφυγόπουλα.

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες», αναφέρει ανακοίνωση του τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να "δανειζόμαστε' από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης δεν ανακαλεί την τοποθέτησή του και συνεχίζει να παρεμβαίνει μέσω Facebook υποστηρίζοντάς τη. 

Όχι στην ψυχιατρικοποίηση

Πρώτος ξεκίνησε το «χορό των αδειασμάτων» ο Πάνος Λάμπρου μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων. όταν έγραψε στο Facebook:

«Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας».

Ποιο ήταν το επίμαχο σχόλιο

Το σχόλιο του πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλου Πολάκη, σε -ομολογουμένως- υβριστικό άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη ως εξής:

«Από τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο η στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά...»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo