• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φον ντερ Λάιεν: ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση «αλληλοσυμπληρώνονται»

lawandorder.gr 27-11-2019 17:18
Φον ντερ Λάιεν: ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση «αλληλοσυμπληρώνονται»
«Το ΝΑΤΟ είναι σίγουρα η πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο και η Ε.Ε. δεν θα είναι ποτέ μια στρατιωτική συμμαχία, είναι εντελώς διαφορετική»

Το ΝΑΤΟ -στόχος επικρίσεων εκ μέρους του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν- και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλοσυμπληρώνονται και δεν είναι αντίπαλοι, υποστήριξε σήμερα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, «η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αλληλοσυμπληρώνονται, δεν είναι αντίπαλοι», δήλωσε η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας σε συνέντευξη Τύπου λίγο αφού ο διορισμός της επικυρώθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Το ΝΑΤΟ είναι σίγουρα η πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι ποτέ μια στρατιωτική συμμαχία, είναι εντελώς διαφορετική», δήλωσε.

Η Ατλαντική συμμαχία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 70 χρόνια εν μέσω της σύγκρουσης Ανατολής-Δύσης, υπήρξε στόχος επικρίσεων εκ μέρους του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου», κάτι που αμφισβήτησε χθες, Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί προς το παρόν να αμυνθεί μόνη της, εξαρτιόμαστε από τη διατλαντική Συμμαχία. Είναι σημαντικό να εργαζόμαστε γι' αυτή τη Συμμαχία και να αναλαμβάνουμε περισσότερες ευθύνες», υποστήριξε η Μέρκελ, ενώ η Γαλλία τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής άμυνας.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θεωρεί από την πλευρά της πως, για να αναπτύξει μια ευρωπαϊκή άμυνα, η Ε.Ε. έχει «μια τεράστια εργαλειοθήκη» στη διάθεσή της, μέσω διαφόρων επενδύσεων.

Διαβάστε και: Με ευρεία πλειοψηφία η Ευρωβουλή ενέκρινε το διορισμό της φον ντερ Λάιεν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo