Αμετανόητα προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα

Newsroom L&O 26-11-2019 21:00 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2019 21:17
Αμετανόητα προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Νέες σοβαρές προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέλαβε τα περί «μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, παρουσία του Προέδρου της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων καθηγητή Αλί Ερμπάς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Όπως έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της «Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στους δύο ψευτομουφτήδες, αφήνοντας αιχμές για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και Λοζάνης. Επαναλάβαμε την στήριξη μας στον Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον Μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ οι οποίοι δεν λυγίζουν μπροστά από τις καταπιέσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo