Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας κοντά στα θύματα του σεισμού

Ειρήνη Γεωργίου 26-11-2019 19:57 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2019 20:02
  • image-0
  • image-1
Ο Μακαριώτατος τόνισε προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας έσπευσαν σήμερα στο Δυρράχιο, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί μετά από τον φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και άστεγους.

Κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού της «Ορθόδοξης Κλινικής Ευαγγελισμός», με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο επισκέφθηκαν τούς προσωρινούς χώρους φιλοξενίας των πληγέντων από τον σεισμό.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών καθώς επίσης και τον υπαίθριο καταυλισμό που έχει στηθεί σε γήπεδο της πόλης, ενώ επικοινώνησε και με τον δήμαρχο της πόλης σχετικά με την παροχή βοήθειας από την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μάλιστα προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων και τους πληγέντες, ενώ στις δύσκολες αυτές στιγμές έκανε έκκληση στους πιστούς για αλληλεγγύη και κάθε δυνατή συνδρομή και συνεισφορά για σκηνές, φάρμακα, ρουχισμό και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo