Σεισμός στην Αλβανία: Φωνές από τα ερείπια στο Δυρράχιο – Μεσίστια η σημαία στα Τίρανα

Ειρήνη Γεωργίου 26-11-2019 18:00 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2019 18:03
  • image-0
  • image-1
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, 600 περίπου άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια σε νοσοκομεία

Η σημαία στην Προεδρία της Δημοκρατίας της Αλβανίας κυματίζει μεσίστια, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, κήρυξε την 26η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό μέχρι τώρα έχει φτάσει τους 15, ενώ 41 άτομα ανασύρθηκαν από τα ερείπια κατοικιών. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ στο Δυρράχιο κάτω από τα ερείπια κτιρίου ακούγονται φωνές που καλούν σε βοήθεια. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, 600 περίπου άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια σε νοσοκομεία, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν πρόκειται για ελαφρά ή βαριά τραυματίες. Πληροφορίες θέλουν μόνο τρεις από τους τραυματίες να είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι και αύριο τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία στην Αλβανία θα παραμείνουν κλειστά. Δεδομένου ότι οι ερχόμενες Πέμπτη και Παρασκευή στη γείτονα είναι αργίες λόγω εθνικών εορτών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά στις 2 Δεκεμβρίου. 

Προ ολίγου σημειώθηκε στην Αλβανία μία ακόμα σεισμική δόνηση, 5 βαθμών Ρίχτερ, με επίκεντρο στο ακρωτήρι Ροντόν, βόρεια του Δυρραχίου, ασθενέστερη όμως του μεγάλου σεισμού τα ξημερώματα. Μετά το μεγάλο σεισμό στις 04.00 σήμερα τα ξημερώματα, στην κεντρική κυρίως Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων των Τιράνων, σημειώθηκαν δεκάδες άλλες μετασεισμικές δονήσεις. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέτα – Αβραμόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος εξέφρασε στον Μέτα την αλληλεγγύη και την ετοιμότητα των ευρωπαϊκών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για την παροχή βοήθειας στην Αλβανία. Ο Μέτα ευχαρίστησε τον Επίτροπο Αβραμόπουλο για την αλληλεγγύη και τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία. 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής του αντιπολιτευτικού τόξου, Λουλζίμ Μπάσα ζήτησε από τη κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε και: Αλβανία: Στους 15 οι νεκροί από τον σεισμό - 600 τραυματίες - Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo