ΕΕΑ: Προσφορά ζωής στη ΔΙΑΣ - Παρέδωσε 250 αιμοστατικούς επιδέσμους (Βίντεο)

Newsroom L&O 26-11-2019 06:58 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2019 07:00
  • image-0
  • image-1
  • image-2
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ παρέδωσε στους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής 250 αιμοστατικούς επιδέσμους

Σε μια λιτή αλλά με εξαιρετικούς συμβολισμούς εκδήλωση, χτες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) παρέδωσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ περίπου 250 αιμοστατικούς επιδέσμους (tourniquet).

Πρόκειται για προσφορά ενός εξαιρετικά σημαντικού υλικού για την παροχή πρώτων βοηθειών σωτηρίας συνανθρώπων μας που εμπλέκονται σε ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι στην πλειονότητα των περιπτώσεων φτάνουν πρώτοι στα σημεία δυσάρεστων συμβάντων.

Η διοίκηση του ΕΕΑ κατάληξε στην συγκεκριμένη προσφορά, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα και Στράτο Μαυροειδάκο.

Ο πρόεδρος των Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους «στην αίθουσα δεξιώσεων», όπως με χιούμορ είπε, της «αμέσου δράσεων, που μπορεί να μην έχει την εικόνα μιας αίθουσας δεξιώσεων, αλλά εδώ χτυπά η καρδιά της άμεσης δράσης, η καρδιά της ΔΙΑΣ, αφού από δω ξεκινούν οι “αρχάγγελοι” της ασφάλειας, της ειρήνης και της ελευθερίας των πολιτών και της κοινωνίας».

Ο κ. Ντούμας ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια τεράστια προσφορά των περίπου 250 αιμοστατικών επιδέσμων, η οποία μέσω των ανδρών και γυναικών της ΔΙΑΣ θα περάσει στην κοινωνία. Κάθε ομάδα της ΔΙΑΣ στην Αττική θα έχει αιμοστατικό επίδεσμο» και «θα χαρίσει ζωή σε ανθρώπους που κινδυνεύουν». «Αυτές οι προσφορές, αυτές οι πράξεις, πραγματικά γεμίζουν όλους εμάς και την κοινωνία με αισθήματα ικανοποίησης», είπε ο κ. Ντούμας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ευχαριστώντας των πρόεδρο του ΕΕΑ, σημείωσε ότι είναι μια ξεχωριστή μέρα. «Η ενέργειά σας αυτή μας κάνει να νιώθουμε την κοινωνία κοντά μας και κυρίως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν καταξιωθεί βαθιά στη συνείδηση του κόσμου για την αποτελεσματικότητά τους».

«Η σημερινή σας δωρεά», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, «αυτό σηματοδοτεί. Εμπιστεύεστε ένα υλικό το οποίο μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε όποιον πολίτη βρεθεί εξαιτίας κάποιου ατυχήματος σε μια δύσκολη στιγμή για τη ζωή του». «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική αστυνομία και ειδικά η ομάδα ΔΙΑΣ θα συνεχίσει με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε, επίσης, ότι τέλος του μηνός η ομάδα ΔΙΑΣ ενισχύεται με έναν σημαντικό αριθμό ατόμων, αφού 1.300 νέοι Ειδικοί Φρουροί έρχονται στην Αθήνα και σχεδόν στο σύνολό τους θα ενισχύσουν την ομάδα ΔΙΑΣ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για μια πράξη συμβολική, αφού, όπως είπε, «μετά από 10 χρόνια κρίσης θέλουμε η χώρα μας να πάει μπροστά. Θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη».

«Εμείς», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «θέλουμε να υπάρξει ασφάλεια στο κέντρο και το πρώτο ζήτημα για να υπάρξουν επενδύσεις, πέρα από τα φορολογικά μέτρα, είναι η ασφάλεια». «Ήμασταν μάρτυρες», συνέχισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «των πρόσφατων γεγονότων στη Βουκουρεστίου, στον πιο κεντρικό δρόμο της Ελλάδας να καταστρέφονται καταστήματα ή λίγο καιρό πριν, είδαμε τις τεράστιες καταστροφές σε καταστήματα στην Πατησίων».

«Είμαστε αλληλέγγυοι στο έργο σας, θεωρούμε ότι το έργο σας είναι πάρα πολύ σημαντικό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «περιμένοντας τα 1.300 νέα άτομα στη ΔΙΑΣ, το ΕΕΑ θα επανέλθει τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο με μια μεγαλύτερη προσφορά». «Θα είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε».

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση του αρχιφύλακα της ΔΙΑΣ Γιάννη Πάπαρη, για τη μάχη που έδωσε για την προστασία ανθρώπων στο Μάτι. «Στο πρόσωπό του βραβεύουμε τις προσπάθειες της αστυνομίας και θέλουμε να δείξουμε ακριβώς ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τη συμβολή της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo