• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αριθμός - ρεκόρ 53.000 προσφύγων στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-11-2019 16:40
Αριθμός - ρεκόρ 53.000 προσφύγων στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων
καταγράφηκαν 52.909 άτομα, έναντι 51.635 την περασμένη εβδομάδα

Τον αριθμό ρεκόρ των 53.000 αγγίζουν πλέον οι πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ σε επτά από τις δομές αυτές, σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Κω, Έβρο και Μαλακάσα, είναι υπεράριθμοι και ο αριθμός τους υπερβαίνει αυτό των προβλεπόμενων για φιλοξενία σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν εκ νέου κατά 1.274 άτομα, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι και αυτός αυξημένος κατά μία δομή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν καταγράφηκαν 52.909 άτομα, έναντι 51.635 την περασμένη εβδομάδα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω, Έβρου και Μαλακάσα έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί, έτσι ως μέτρο συγκρίσεως, ότι στις 31 Μαΐου είχαν καταγραφεί 28.659 άτομα στις 32 τότε δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονταν οι ΕΔ, στη συνέχεια όμως και μέχρι τώρα η καλοκαιρία λόγω θέρους και φθινοπώρου, είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των προσφύγων/μεταναστών.

Επίσης, οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 35.346 μερίδες φαγητού από τις οποίες 236 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους, ενώ για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo