Αντικαπνιστικός: «Βροχή» οι καταγγελίες - Tα πρώτα πρόστιμα στην Αττική

Newsroom L&O 21-11-2019 10:50
Αντικαπνιστικός: «Βροχή» οι καταγγελίες - Tα πρώτα πρόστιμα στην Αττική
«Σε σύνολο 10 καταστημάτων, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις».

Στη Νέα Σμύρνη επιβλήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα στην Αττική το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είπε στον Σκάι, ο επικεφαλής της Αρχής Άγγελος Μπίνης «μεικτό κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με τη συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας διενήργησε ελέγχους συμμόρφωσης. Σε σύνολο 10 καταστημάτων, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις. Και στις τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και στον επιχειρηματία και 100 ευρώ στον θαμώνα που κάπνιζε».

Όπως σημείωσε ο κ. Μπίνης «στη Νέα Σμύρνη είχαμε επιβεβαίωση των ποσοστών που είχαμε βρει και στους ελέγχους συμμόρφωσης.ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανακοίνωσε, επίσης, ότι «αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το 1142 εκπονούμε πρόγραμμα ελέγχων με κάλυψη σε όλη την επικράτεια έτσι ώστε να εμπεδώσουμε το αίσθημα εφαρμογής του νόμου. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων. Τα πρόστιμα πληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω ΑΑΔΕ έτσι ώστε να είναι εύκολος ο τρόπος πληρωμής».

Στο μεταξύ οι καταγγελίες «πέφτουν βροχή» στην τηλεφωνική γραμμή 1142. Έως τώρα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχθεί 235 κλήσεις, εκ των οποίων οι 58 αφορούσαν σε καταγγελίες και 22 αφορούσαν αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική «πατέντα» κατά του αντικαπνιστικού νόμου - Βρήκε τρόπο να καπνίζει μέσα σε καφετέρια (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo